FAQ items aan het laden...
Yoga2019-11-01T13:12:33+00:00

Yoga

Door yoga wordt je zowel flexibel in body and mind.

Elke branche kent werkzaamheden die stress veroorzaken. Zeker als je druk ervaart of het gevoel hebt niet alles onder controle te hebben. Het is daarom belangrijk je rust te nemen. Yoga draagt hieraan bij, evenals leert je door yoga om te gaan met onvoorspelbaarheid en spanning. Dat bevordert jouw welzijn en dat van je werknemers.

Mensen die lekker in hun vel zitten, functioneren beter. Hierdoor is er minder ziekteverzuim, wat weer bijdraagt aan een betere werksfeer en teamspirit. Zo maakt bedrijfsyoga jou, je medewerkers, teams en uiteindelijk de gehele organisatie sterker. Door de rust in je hoofd heb je een scherpere focus. En doordat we bij jou op locatie komen, ben je geen tijd kwijt aan reizen en kun je na de les zo weer aan de slag.

Wil je medewerkers die flexibeler in body & mind zijn?

Hoe zou het zijn als het volle potentieel van medewerkers benut wordt?

Hoe zou het zijn als het ziekteverzuim daalt?

Een team wat beter functioneer, hoe klinkt dat?

Renate’s

Blogs over Yoga

Online yoga

Er is zoveel wat digitaal is, dus waarom geen yogalessen? Toen ik met online live lessen begon had ik de gedachte: hoe kan je mensen goed helpen als

Yoga en nekklachten

Dat een ongeluk in een klein hoekje zit mocht ik helaas ook ervaren. Toen ik in december 2018 op vakantie in Marokko was kregen we op excursie pats

Krachtpatsers

Speciaal voor de krachtpatsers onder ons. Welke sport je ook doet: fitness, grit, calisthenics etc. etc., het maakt niet uit, het voldane gevoel na een training kennen we

NEI ontmoet Yoga

Dat samenwerken vaak een beter resultaat geeft dan wanneer je iets alleen voor elkaar moet zien te krijgen, is duidelijk. Zo dachten wij, Anuschka en Renate, hier ook

Kom van de bank af

Terwijl ik dit schrijf kom ik net terug van een fietstocht in de bossen. Heerlijk, de geur als het net geregend heeft. Ja het is herfst met alles

Veilig yoga beoefenen

Ik lees weleens dat het beoefenen van yoga niet altijd even gezond is. Met name de hoofdstand, schouderstand, ploeg et cetera worden vaak genoemd als voorbeelden van blessure

Jij bent het waard om rust en ruimte te creëren in jouw leven.

Wil je jouw flexibiliteit vergroten?

”Welke keuze je ook maakt of wat je ook gaat doen vandaag, zorg dat je er blij van wordt.”

Ontdek de 7 tips om in balans te komen

1. Doe een aantal (simpele) rek- en strekoefeningen.2019-10-21T09:11:19+00:00

Maak er een gewoonte van om elke dag een aantal oefeningen te doen nadat je bent opgestaan. Veel mensen ervaren stijfheid als ze uit bed komen. Onderstaand een aantal voorbeelden voor zowel beginners als gevorderden. Kies er minimaal vier uit, kijk wat bij je past en bouw het op. Hoe fijn zou het zijn als jij je na verloop van tijd minder stijf voelt en meer flexibiliteit ervaart?

2. Doe de Bhastrika ademhaling (blaasbalg ademhaling).2019-10-21T08:13:13+00:00

Hierdoor komt je spijsvertering goed op gang doordat er in korte tijd veel zuurstof in je bloed komt waardoor de energie gaat stromen door je lichaam. Deze ademhalingsoefening wordt veel in de Kundalini yoga gebruikt en spreekt je lever, milt en alvleesklier aan.

Kom zitten met een rechte rug (dit kan zelfs achter je bureau). Leg je handen ontspannen neer met je handpalmen omhoog. Als je moeite hebt met een buikademhaling leg je je handen op je buik. Sluit je ogen en word je bewust van je ademhaling. Adem krachtig in door je neus en adem door naar je buik. Span je buikspieren aan. Als je dit doet, gaat de lucht krachtig door je neus naar buiten. Adem minimaal 10 keer op deze manier.

Let op: deze ademhaling zorgt voor een energie-explosie, ook door je chakra’s. Als je verkeerd ademt, krijg je niet het gewenste effect en kan deze ademhaling klachten geven. Je maakt dan gebruik van een pompende buikademhaling. Vind jij een buikademhaling lastig, dan raad ik je aan je handen op je buik te leggen zodat je beter naar je buik toe kunt ademen. Of doe het onder begeleiding!

3. Begin bewust aan je dag.2019-10-21T08:14:04+00:00

De meeste mensen zijn ’s morgens gehaast en denken aan van alles: huishouden, afspraken, werk, boodschappen die nog gedaan moeten worden. Dat lijkt me geen goed begin en erg stressvol.

Stel je voor dat jij misschien één minuutje eerder dan normaal wakker wordt. Terwijl je dat minuutje voor jezelf pakt, denk je aan iets positiefs. Bijvoorbeeld: ik lig nog heerlijk in mijn bed, ik verheug me erop om lekker en vooral ontspannen te ontbijten, ik ben dankbaar voor al het moois wat er is. En stel dan een haalbaar doel voor de dag, een doel waar je per direct een goed gevoel bij krijgt. Voel je wat dat met je doet? Het mooie is dat je de dag anders beleeft dan wanneer je de dag zomaar over je heen laat komen. Het zorgt ervoor dat jij, voor een deel, grip hebt op de dag. En dat geeft energie.

Natuurlijk is het even wennen zijn, maar probeer het eens een weekje uit en kijk wat er met je gebeurt! Als het je niet lukt dat ene minuutje extra in bed te pakken in verband met ongeduldige kids of iets dergelijks, pak je moment dan onder de douche, bij het tanden poetsen of tijdens je ontbijt. Op deze manier heb je het eerste “jouw moment” al gehad voordat je de deur uitgaat.

4. Creëer een wellness-moment.2019-10-21T08:15:28+00:00

Deze tip kreeg ik van Ina Simonis “Praktijk Pelangi”. Het werkt goed voor mij en daarom deel ik deze tip graag met jou.

Bij wellness denken meeste mensen aan sauna, massage et cetera, maar hoe fijn zou het zijn om zo’n moment thuis te kunnen creëren in een (bijna) dagelijkse routine?

Ja , ik heb het over douchen. Druppel wat verfrissende essentiële olie naar jouw keuze op de grond, voordat je onder de douche stapt. Of druppel die op een washandje en leg dat op de grond. Zo creëer je dan een  mini-wellness in je eigen huis. Ik kan je uit eigen ervaring vertellen dat het heerlijk is om zo te douchen.

5. Adem gelijkmatig en/of bewust, voor nog meer rust.2019-10-21T08:16:02+00:00

Een gelijkmatige ademhaling is een simpele maar effectieve techniek die je in een paar minuten van onrust naar diepe rust kan brengen. Deze ademhaling werkt kalmerend op je zenuwstelsel, verbetert je concentratievermogen, vermindert stress en kalmeert je geest, zodat je (nog) beter kunt slapen.

Hoe adem je gelijkmatig? Adem 4 tellen in door je neus, adem vervolgens 4 tellen uit door je neus. Zo simpel is het! Na verloop van tijd kun je de ademhaling verlengen naar 6, 8 of 10 tellen.

Een variatie hierop is dat je een aantal keren per dag bewust ademt. Hoe adem jij in en hoe adem jij uit? Ben jij je bewust van jouw ademhaling? Vul jij je hele longen met lucht of maar een klein deel? Veel mensen ademen niet volledig naar hun buik. Ze ademen dus niet volledig in, wat resulteert in onbewuste spanning. Als je volledig ademt, kom je weer in contact met je lichaam. Je bent meer in het hier en nu; het denken stopt en dat zorgt voor ontspanning. Voordeel is dat je deze oefening overal kunt doen: op je werk, op het toilet, bij de koffieautomaat, in de rij bij de kassa et cetera.

Hoe adem je bewust? Adem in en vul bewust je longen met lucht tot je buik helemaal is opgezet. Hou dit zo een tel vast en adem dan rustig weer uit. Wacht een tel en herhaal dit proces 10 keer, daarna ga je weer verder met waarmee je bezig was!

6. Wees lief voor jezelf.2019-10-21T08:16:34+00:00

Wat doe jij als je ’s avonds in bed ligt? De meeste mensen nemen de dag door: wat ging er goed en wat niet! Maar geef jij jezelf weleens een compliment? Zo niet, ga er dan vanaf nu mee beginnen. Geef jezelf een compliment voor die dag of geef jezelf een schouderklopje.

In mijn lessen laat ik het mijn deelnemers ook weleens doen. Leg je rechterhand op je linker- schouder en zeg tegen jezelf “goed gedaan”. Dan krijg je sowieso een glimlach op je gezicht!

7. Doe een aantal yogahoudingen in de verloren momenten.2019-10-21T08:21:56+00:00

Dit is een simpele manier om in contact te komen met je lichaam. Zelfs de drukste dag zit vol met verloren momenten. Dit zijn supermomenten om even een mini yogaserie te doen. Denk aan 30 seconden planken als je zit te computeren. Doe een aantal yogahoudingen op je stoel als je op kantoor werkt. Oefen tussen het huishouden door een balanshouding als de Boom! Het klinkt misschien gek, maar er zijn genoeg momenten waarop er niemand op je let. Een kort moment van inkeer en fysieke inspanning geeft vaak weer nieuwe energie en ruimte in je hoofd. Probeer het maar eens en maak hier een gewoonte van.

Download Ontdek de 7 tips om in balans te komen
Ga naar de bovenkant