De meeste mensen zijn ’s morgens gehaast en denken aan van alles: huishouden, afspraken, werk, boodschappen die nog gedaan moeten worden. Dat lijkt me geen goed begin en erg stressvol.

Stel je voor dat jij misschien één minuutje eerder dan normaal wakker wordt. Terwijl je dat minuutje voor jezelf pakt, denk je aan iets positiefs. Bijvoorbeeld: ik lig nog heerlijk in mijn bed, ik verheug me erop om lekker en vooral ontspannen te ontbijten, ik ben dankbaar voor al het moois wat er is. En stel dan een haalbaar doel voor de dag, een doel waar je per direct een goed gevoel bij krijgt. Voel je wat dat met je doet? Het mooie is dat je de dag anders beleeft dan wanneer je de dag zomaar over je heen laat komen. Het zorgt ervoor dat jij, voor een deel, grip hebt op de dag. En dat geeft energie.

Natuurlijk is het even wennen zijn, maar probeer het eens een weekje uit en kijk wat er met je gebeurt! Als het je niet lukt dat ene minuutje extra in bed te pakken in verband met ongeduldige kids of iets dergelijks, pak je moment dan onder de douche, bij het tanden poetsen of tijdens je ontbijt. Op deze manier heb je het eerste “jouw moment” al gehad voordat je de deur uitgaat.