Hoe is het met jou het afgelopen jaar gegaan? Een aantal van jullie zal zeggen, thuiswerken is fijn, want dan kan ik meer doen zonder gezeur aan mijn hoofd. Anderen zullen zeggen, ik was teveel afgeleid door huisgenoten of huishoudelijke taken. Hoe je het ook went of keert, we mogen nu meer thuiswerken, zelfs als het niet noodzakelijk is. Lijkt mij een mooie ontwikkeling! Denk eens aan de lange en saaie vergaderingen. Online kun je makkelijker even weg om een kopje thee te maken of even op je mobiel kijken, terwijl niemand zich hieraan stoort. Een voordeel voor de mensen die veel reizen, waarbij ze de files er op de koop toe krijgen.

En natuurlijk er zijn ook vele nadelen, waaronder meer stilzitten. Een praatje bij het koffieapparaat, socializen en mensen in het echt zien is in mijn ogen veel fijner dan via een beeldscherm. Ik weet niet hoe het met jou is, maar als ik nu met mensen afspreek, waardeer ik dat veel meer dan voorheen. Eenzaamheid is iets wat ik vele mensen hoor zeggen en daar kan ik me zeker van alles bij voorstellen. En nee daar hoef je echt geen 50+ voor te zijn 😛

Even zonder gekheid, het beste wat je aan de nadelen kunt doen is door naar jezelf te kijken. Wat laten we eerlijk zijn, waarom zou je stilstaan als je ook in beweging kunt komen? Dat begint met even naar buiten, al is het simpel even wandelen of fietsen. Maar beweging is ook sociaal! Ga meer mensen zien dan je de afgelopen twee jaar hebt gedaan. Als je beweging breder trekt, kan dat in je hoofd met nieuwe uitdagingen en in je hart met nieuwe plannen. Past dat even mooi bij de lente!

Zie je door de bomen het bos niet meer, je wilt graag in beweging komen maar je weet niet hoe? Daar kan ik je zeker bij helpen. Dan plannen we een gratis sessie gemakkelijk online van max 30 minuten in.

Bestel mijn boeken: https://www.welonthouden.eu/boeken-bestellen/
Online live yogalessen: https://www.welonthouden.eu/2021/06/02/gemak-van-online-yoga/
Van uitgeblust naar energiek:https://www.welonthouden.eu/werkmetmij/

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het me weten!

Wens je een mooi weekend 🌞

Renate