Zit jij vaak binnen of ben je regelmatig buiten te vinden?

Ik vind het heerlijk om een ommetje te maken, het liefst in een bos. Genietend van de omgeving kom ik tot rust. Het vermindert stress en bevordert je creativiteit. Omdat ik regelmatig een yogahouding doe, gebeurt dat ook weleens tijdens mijn wandeling. Waar ze in het bos minder van opkijken dan dat ik dat bijvoorbeeld in de rij bij de kassa doe. Kun je je die reacties al voorstellen?

Laatst hoorde ik “Renaat, ik lees eerst je boeken wel”. Altijd leuk, ik ben trots op mijn boeken. Gelukkig mijn lezers ook blijkt uit de leuke reacties, recensies en verkoopcijfers. Maar alleen met een boek lezen kom je er niet, daar is meer voor nodig he! Voor nu… lees mijn boeken maar even niet. Wát zeg ik nou? Je leest het goed, nu heb ik even iets leukers dat minder tijd kost.

Ga na het opstaan voor de spiegel staan. Steek je tong uit naar degene die je ziet. Je ziet dan dat die ander dat ook doet. Zo begint jouw gekke-bekken-trekken-yoga in de spiegel bij het opstaan. Is dat moeilijk? Zeker niet, moeilijker is om dan tot 20 te tellen zonder in de lach te schieten…

Je neemt al zo veel hooi op je vork door je werk en privéleven. Niet omdat je het leuk vindt, maar omdat het moet. Waar dat moeten ook vandaan komt, het vreet energie. Daardoor heb je geen tijd voor jezelf om iets te doen wat je wél wilt. Dat stel je dan uit en je komt opnieuw niet aan jezelf toe. Je neem wéér te veel hooi op je vork…De cirkel is rond. Hoe doorbreek je die?

Je wilt minder stress, relaxter leven en toch blijf je op dezelfde weg doorgaan. Geregeld zie ik dit uitstelgedrag in mijn vakgebied gebeuren Wat bereik je daarmee? Dus mijn vraag is: hoe is dat bij jou? Neem jij je dromen, doelen en plannen serieus? Of blijft het bij een verlangen? Nu zeg je JA tegen de ander en NEE tegen jezelf. Waarom?

Wees je eerst bewust van hoeveel hooi je op je vork neemt. Halveer die hoeveelheid. Kies zelf welke helft. Neem de andere helft alleen op je vork als er ook iets concreets tegenover staat waar jij blij van wordt. En durf anders gewoon eens ‘nee’ te zeggen. Dan leer je uiteindelijk volmondig JA zeggen tegen jezelf. En om trots te zijn op wie je bent.

Durf je dat? Gun jij jezelf plezier, liefde en blijdschap?

Steek dan gerust je tong uit 😜

Herken jij bij jezelf uitstelgedrag? En wat kost je dat? Denk hierbij niet alleen in geld, maar ook in levensvreugde, trots, voldoening, vertrouwen, groei en plezier. Neem vandaag eens een kwartiertje de tijd en zet dit eens op een rijtje. Het is al een stap in de goede richting!

Wil je in actie komen?

Bestel mijn boeken: https://www.welonthouden.eu/boeken-bestellen/
Online live yogalessen: https://www.welonthouden.eu/2021/06/02/gemak-van-online-yoga/
Van uitgeblust naar energiek: https://www.welonthouden.eu/werkmetmij/

Laat je me weten welke inzichten ik je met dit bericht heb gegeven?

Wens je een mooi weekend 🌞

Renate