Stress is er in vele soorten en maten. En dit kan bijvoorbeeld ontstaan door een deadline, een examen, of door een moeilijk gesprek met jouw partner. Vaak als dit achter de rug is, zakt het stressniveau naar normaal en spreken we van een normale stress. Kortom dit is stress voor een moment en duurt maar kort. Ook in jouw werksituatie hoeft dit niet slecht te zijn. Mits het van korte duur is, kan het er juist voor zorgen dat je net even dat stapje extra zet. Als je daarna tijd inplant om iets te doen wat jij leuk vindt, komt het zeker goed!

Heb je langere tijd last van een hoge werkdruk (werkstress) dan kan het zelfs je functioneren in de weg staan. Vaak gaat dit geleidelijk en de meeste mensen hebben het niet eens door. Inspirerend filmpje over hoe het werkt, zie: https://youtu.be/RGTfEfVcMqA Dit komt door de steeds hogere druk om te moeten presteren!  Zet jij je glas regelmatig neer of ervaar jij (werk-) stress of voel je spanning in je lichaam en of je hoofd?

Stress kan vele oorzaken hebben waarvan werkstress de meest voorkomende is. En het goede nieuws is (tadada) jij kan er veel meer aan doen dan je misschien in eerste instantie zou denken.

Wil jij leren omgaan met stress, maar hebt je geen idee waar je moet beginnen?

Dan heb ik  alvast een aantal tips:

  • Eet gezond, je kunt hier denken aan meer verse groente, neem als tussendoortje eens een handje naturel noten etc.
  • Slaap voldoende, dit is voor iedereen natuurlijk net even anders. Houd aan tussen de 6-9 uur.
  • Doe ademhalingsoefeningen, dit kan al simpel met bewust naar je buik ademen en begin met een paar minuten.

Graag help ik organisaties te voorkomen dat hun managers opbranden. En om de vitaliteit te verhogen waardoor ziekteverzuim afneemt en de productiviteit verhoogt. Flexibele mensen vormen in mijn ogen de basis van sterke organisaties, daar lever ik graag een bijdrage aan. Vanuit passie en enthousiasme inspireer ik jou om meer uit jezelf te halen.

Benieuwd wat je nog meer kunt doen?

Mail of bel me, dan plannen we een gratis sessie van max 30 minuten in waarbij ik je zeker verder help.