Wat stop jij in je mond?

Je bent een mooi mens met een doel hier op planeet aarde. En het zou zo mooi zijn dat jij er ‘Zin’ in hebt. Dat jij jouw levensenergie gebruikt om het leven te leven die jij zo graag wilt.

Jouw ziel is omhuld in een menselijke jas, jouw lichaam. Waarvoor jij hoort te zorgen, jij bent er verantwoordelijk voor en niemand anders. Laat dit goed tot je doordringen, lees het desnoods nogmaals. Jouw lichaam is een bijzonder instrument waarmee je veel kan, denk aan: lopen, ruiken, zien, horen, bewegen, denken, etc.

Je lichaam corrigeert jou voortdurend om je gezond te houden. Het is een magisch systeem, realiseer je je dat? Het corrigeren is niet onbeperkt en vraagt het bewust-zijn wat je erin stopt aan voedsel.

Voed jij je lichaam of vul jij jezelf?

Als de rek eruit is gaat je lichaam protesteren en krijg je klachten. De bekendste zijn rug, nek, schouder klachten, overgewicht et cetera. Hierover kun je meer lezen in mijn boek “Duik dieper in Yoga’.

Body en mind werken samen en zijn niet te scheiden. Weet wat je eet is er een, maar dat is niet alles, wat zijn jouw gedachten?
Bekritiseer jij jezelf bij elk foutje, of praat jij jezelf moed in, hoe het nu beter kan? Wat jij in je mond stopt, wat je denkt, spreekt of hoe jij doet, is voedsel wat je lijf dient of ‘vergif’ is. Denk aan teveel stress, dan kunnen je maag en darmen opspelen, je denkt niet helder omdat je te veel stresshormonen aanmaakt en in vecht of vlucht modus komt. Handig als jij je in een situatie begeeft waarin je moet vluchten. Maar absoluut niet goed voor je lichaam als dit te langere tijd aanhoud. Je hebt ontspanning nodig en momenten van loslaten.

Zo zie je maar dat dit meer invloed heeft dan jij in eerste instantie dacht. Wees lief voor jezelf ook in deze pandemie. Door te verbinden, lief te hebben, gezond te eten en te ontspannen geef jij je immuunsysteem een boost. Je lichaam zal je dankbaar zijn en jij steekt je omgeving aan met deze positieve vibes.

Blijf gezond en bovenal geniet ❤️

Renate