Hallo lieve lezer,

Ja jij daar, je leest het goed, je bent lief.
Kan jij weleens stil zijn?
Je kent vast het spreekwoord “spreken is zilver, zwijgen is goud”.
Soms is het wijs om te luisteren (observeren) in plaats van gelijk te reageren. Even een stap terug, je keert naar binnen, waarom heb ik deze gedachten? Waarom voel ik deze emotie? Direct reageren lijkt wel een automatismen, herkenbaar? Waar ben je bang voor, de stilte?

Stilte vind ik fijn. Juist in stilte ervaar ik ruimte voor nieuwe ideeën. Soort van rust die ik ervaar om me aan te passen aan de omstandigheden. Muziek is heerlijk om naar te luisteren tijdens veel activiteiten echter soms geef ik de voorkeur aan de stilte. Oké er is een keerzijde, het veroorzaakt ook weleens onrust, herkenbaar? Je ziet onrust en voelt het soms ook. Mensen zijn gewoontedieren, als er veranderingen zijn geeft dat onrust totdat we eraan gewend zijn. Dan voelen we ons weer rustig en fijn. Echter verandert er iets dan mogen we weer meebewegen. Over flexibiliteit gesproken. Denk aan de politiek, de spelregels veranderen voortdurend terwijl het spel nog gespeeld wordt! Of nu met alle coronaperikelen, dat is soms een uitdaging en gaat gepaard met je gevoel. Het is aan ons om het spel te kunnen blijven volgen, ondanks dat de regels (hoe oneerlijk dat ook voelt!) kunnen veranderen.

Daardoor ben ik ook meer online gaan doen, denk aan mijn online live yogalessen, coaching, workshops en zo kan ik nog wel even doorgaan. Ik bel veel meer, ben dankbaar voor de mensen die elkaar een warm hart toedragen en de mensen die me steunen, weet je hoe fijn dat is. Of klanten die laten weten hoe blij ze zijn met mij (en ik natuurlijk met hun). Als je minder oordeelt schep je stilte en dit schept ruimte voor nieuwe inzichten. Ruimte voor verandering en ruimte om te zeggen: ik ben blij met de mensen om mij heen, je bent een kanjer. We zitten nog in de c-crisis, soms zucht ik, verbaas me, maar meestal ben ik energiek en lach. Sta soms op een gouwe ouwe te dansen, inspireer anderen, beweeg mee met mijn bedrijf. Geef een knuffel aan de mensen om me heen, dan geniet ik intens van de kleine dingen.

Stilte geeft ruimte om de dingen te doen die jij zo graag wilt.

Hoe stil ben jij weleens?

Wens je een mooie dag!