Yoga wordt steeds populairder en dat heeft natuurlijk een reden. Waarom zou jij aan yoga (gaan) doen?

  1. Yoga maakt je fitter! Met yoga kom je in beweging. Je kunt yoga zo zwaar maken als je zelf wilt. Denk bijvoorbeeld aan Poweryoga of Ashtanga yoga als je meer spierkracht wilt opbouwen. Wil je lekker in beweging zijn, denk dan aan Hatha yoga.
  2. Wil je even jij-tijd? Yoga zorgt ervoor dat je echt alleen met je lichaam en geest bezig bent. Door zonder afgeleid te worden door je mobiel, de tv etc. relaxed een aantal yogahoudingen uit te voeren.
  3. Je ontwikkelt zowel fysieke als mentale kracht. De verschillende yogahoudingen zorgen ervoor jij je spieren wat meer ontwikkelt, waardoor je lichaam sterker wordt. En door te focussen op het moment en je te concentreren op de oefeningen en je ademhaling ontwikkel je ook je mentale kracht.

Heb je al zin om te beginnen met yoga?

  1. Je lichaamshouding wordt er beter door. Vooral aan het einde van de dag hebben we vaak een ingezakte houding. Zo’n houding straalt weinig positiefs uit en je gaat je er zelfs futloos door voelen. Door met je ademhaling bezig te zijn, waarbij je vanzelf ook meer op je houding let, zal je lichaamshouding verbeteren. Je wordt energieker en straalt meer zelfvertrouwen uit.
  2. Je ontwikkelt meer flexibiliteit in je lichaam. Je hoeft niet gelijk je tenen aan te kunnen raken, maar door yoga word je flexibeler. Daardoor heb je minder snel last van pijntjes in je lichaam. Je hoeft niets te forceren. Met yoga ontwikkelt iedereen zijn of haar flexibiliteit in je eigen tempo.
  3. Yoga vermindert stress. In een ander blog kun je lezen hoe yoga als stressreducerend kan werken. De meeste mensen zijn druk of hebben het (te) druk. Hierdoor ontstaat stress en onrust waardoor je spanningen vasthoudt. Yoga leert je ontspannen, onder andere door je te leren letten op een goede ademhaling. En met een goede ademhaling heb je al snel minder stressverschijnselen.
  4. Yoga bevordert je nachtrust. Ik hoor mijn leerlingen vaak zegen dat ze na de yogales goed slapen. Je zult merken dat je door je hoofd leeg te maken en wat lichte fysieke inspanningen te doen vlak voor het slapen, veel lekkerder en dieper slaapt. Super toch om fit en energiek weer aan de volgende dag te beginnen?

En ….. ben je al enthousiast?

Ik zou zeggen dat ik je hierboven genoeg redenen gegeven heb om met yoga te beginnen. Nog even samengevat: yoga helpt je om een fit en vitaal lijf te krijgen en te behouden. Ook naarmate je ouder wordt, blijft je body met yoga relatief soepel en gaat ook je mind automatisch mee in de ‘anti-aging molen’; met een veerkrachtige heldere geest als gevolg. Hoe dieper en regelmatiger je ademhaling is, des te vrediger je lijf en geest zijn. In de dynamische vormen van yoga wordt tijdens de yogahoudingen gebruikgemaakt van de ujjayi ademhaling.

Door minimaal twee keer in de week yoga te beoefenen gaat je gezondheid vooruit en de kans op het krijgen van een aantal ziekten beperken. Uiteraard speelt ook de rest van je leefstijl hierbij een rol.

Enthousiast? Doe mee met een van mijn (online) lessen. Of koop een van mijn boeken als je meer wilt weten over de ins en outs van yoga? No-nonsense geschreven met een down-to-earth benadering? Een compleet yogaboek!

Aarzel dan niet en doe mee of laat je verrassen door mijn boeken! Nu tijdelijk beide boeken voor € 40,- inclusief verzendkosten. Stuur een mailtje naar hallo@welonthouden.eu met je adresgegevens en geef daarin aan hoeveel exemplaren van welk boek (eventueel met een persoonlijke noot) je wilt bestellen.

 

Fijne dag en namasté