Chakra betekent in het Sanskriet wiel of rad. Chakra’s kun je je het beste voorstellen als een draaikolk die energie door je lichaam laat stromen via een verbindingskanaal. Kosmische energie gaat van een hoger naar een lager bewustzijnsgebied. Je kunt het zo zien dat via de chakra’s deze kosmische energie uiteindelijk in ons fysieke lichaam doordringt die jij in jouw dagelijks bewustzijn waarneemt. Iedere chakra heeft zijn eigen specifieke taak, je kunt het ook als programmering zien die met elkaar in verbinding staan. Het totaal van deze programmeringen beïnvloedt de manier waarop jij je gedraagt. Anders gezegd, verstoring in jouw geest veroorzaakt een verstoring in de chakra’s en andersom. Via deze verstoorde chakra’s kun je ook lichamelijke klachten krijgen. Kortom chakra’s zijn zowel met lichaam als geest verbonden.

We zijn van het Vissentijdperk naar het Aquariustijdperk overgegaan. En hierdoor is er veel aan het licht gekomen, Denk aan de voedselindustrie die onder druk staat vanwege gesjoemel. Nu in de c-crisis komen ook vele zaken aan het licht. Er is een hoop aan het veranderen en ik ben benieuwd wat er nog meer aan het licht komt! Het is een tijd waarin wij niet langer onze verantwoordelijkheden kunnen ontkennen door slechts voor onszelf te leven. Tijdens het Vissentijdperk kende de mens het 7-chakra systeem. Dit oude systeem zijn we aan het afronden en ons nieuwe 13- chakra systeem aan het opbouwen. Je kunt zeggen de overstap van 3e, via 4e naar 5e dimensie. Wij als mens zijn een beetje traag van begrip en houden graag vast aan oude patronen. Zo ook met onze chakra’s, met het aantreden van het Aquariustijdperk mogen we ons 13-chakra systeem opbouwen wat veel beter past bij ons als huidige mens. Vaak zie ik dat er nog les gegeven wordt in het oude 7-chakra systeem of dat er materiaal gebruikt wordt gebaseerd op het 7-chakra systeem. Jammer want dit is achterhaald. Dit doet me denken aan de telefoon die bij mijn moeder in de woonkamer stond. Zo’n klassiek model met draaischrijf en al. Je gaat iemand zo’n telefoon niet eigen maken en dan zeggen, ow ja we hebben ook smartphones! Op die manier leren mensen achterhaalde info en daarnaast wordt de opbouw van ons nieuwe systeem veelal onbewust gebruikt. Hoe mooi zou het zijn als iedereen dat bewust gaat gebruiken? Laat dit blog je inspireren om je daarbij een handje te helpen.

Herken je dat jij je steeds bewuster wordt? Je wilt genieten, van de wereld een mooie plek maken, niet om te overleven maar om ín te leven. Machtspelletjes werken steeds minder en mensen voelen zich sneller gekwetst. In tegenstelling tot wat we van vroeger kennen: “Gaat wel weer over, kusje erop”, hebben mensen van deze tijd oprechte aandacht nodig! Je zult het zelf misschien ook wel merken als iemand niet oprecht is, dat voelt onprettig. Je kunt dan bijvoorbeeld de neiging hebben om de boot af te houden. Dat leven vanuit het ego werkt niet meer. De omschakeling naar leven vanuit ons hartchakra, waarbij liefde en begrip kernwoorden zijn. Dit brengt behoorlijk wat onrust en verwarring met zich mee. Waar denk je dat bijvoorbeeld je hoofdpijn, slapeloosheid, stress en wispelturigheid vandaan komt? Ons oude, trage, logge, op materieel gewin gebaseerde systeem is op de schop gegaan. Karma en lijden zijn in de uitverkoop. We gaan er met z’n allen een veel leuker feestje van maken. Een wereld gebaseerd op, en beleeft vanuit liefde, vanuit je hart. Waardoor jij makkelijker met stress kunt omgaan. Je intuïtie versterkt waardoor jij je makkelijker kunt verbinden met je ware essentie. Geweldig toch!

We zijn het oude systeem aan het omvormen naar een nieuw 13-kosmische chakra’s systeem. Dit is natuurlijk even wennen zo’n compleet nieuw 13 chakra systeem. Wat je gewend was, mag je omvormen. Niet jij maar je leefomgeving wordt steeds belangrijker. Oftewel samen i.p.v. jouw ikje. Zie het als een nieuwe auto, die mag je ook inrijden. Dan schiet mij het moment te binnen dat mijn Samsung het begaf en ik plots met een IPhone moest leren omgaan. Met mijn Samsung kon ik lezen en schrijven, met die IPhone was dat een ander verhaal. Toen iemand belde, dacht ik: “Leuk maar ik kan niet opnemen!”, en toen leerde ik swipen. Ik wilde surfen op het net, maar waar kon ik dat vinden? Mijn zoon zei toen lachend: “Mams dat is safari.” Afijn je begrijpt me wel! Ga aan de slag met je kersverse 13 chakra’s; onderzoek, voel, experimenteer en doorleef ze. Yoga is één van de manieren om dit te doen, daarnaast kun je ook aan symbolen, meditatie, edelstenen etc. denken. Kortom, teveel om op te noemen.

Wil je meer weten? Kom dan naar een van de workshops die Jeroen en ik geven. Daarin leren wij je hoe je bewuster om kan gaan met je 13 chakra systeem. Of lees mijn boek “Duik dieper in yoga” daar ga ik veel uitgebreider hierop in.  Jeroen heeft ook geblogd over dit onderwerp https://de13chakras.blogspot.com/2021/07/een-kleine-introductie.html   

Wordt vervolgd…