Dat online yogalessen niet meer weg te denken zijn uit deze tijd, mag duidelijk zijn. Ook ik ben tijdens de c-crisis online lessen gaan geven. Met een vooroordeel: hoe kun je mensen goed helpen als je ze niet eens fysiek kunt corrigeren? Veiligheid vind ik namelijk heel belangrijk. Met de gedachte: “liever dat deelnemers minder diep in een houding komen maar wél correct, dan diep maar ergens in hun lijf hangen.” Het leek  mij daarom lastig om online yoga te geven, echter niets is minder waar! Leuk hè, die vooroordelen weer? Daar heb ik een ander blog over geschreven.

Steeds meer mensen raken overtuigd van de kracht van online yoga en kiezen deze vorm boven de ”offline” yogales. De belangrijkste redenen zijn:

  • Beoefen yoga waar je maar wilt,. Ja je leest het goed, je kunt overal yoga beoefenen. Denk aan je vakantie, thuis op je favo plek op je werk,  enfin je snapt me!
  • Anderen kijken niet naar je. Dat leest misschien gek maar vele yogi’s vinden het niet fijn als ze bekeken worden. Zeker als ze zelf onzeker zijn over hun alignement. Er zijn natuurlijk houdingen bij die niet charmant zijn
  • Online yogalessen zijn goedkoper en dat is zeker niet onbelangrijk. Een locatie geeft  veel extra kosten denk aan een pand etc.
  • Jij bent geen reistijd kwijt, je kunt zo inloggen en meedoen.
  • Door het Coronavirus heb je online niets te maken met social distancing, looproutes, het gebruik van een geleende yogamat en het desinfecteren van jezelf en je mat.

Online yoga is er voor iedereen, probeer het eens uit! Voor sommige mensen is het (even) wennen om mij op een beeldscherm te volgen, velen vinden het na verloop van tijd juist heel fijn. Eigenlijk verschilt het niet eens zoveel van een gewone les. Je hoort en ziet mij nog steeds, alleen  op een scherm.

Door de groepen klein te houden zorg ik dat jij veel persoonlijke aandacht krijgt. Zoals ook in de offline lessen praat ik je door de houdingen heen.

Wat zeggen mensen over mijn online lessen?

“Dat ik in mijn eigen omgeving ben, vind ik heel fijn. Mijn eigen muziek of soms wierook. Renate bouwt de houdingen met heldere instructies goed op. Fijn is, dat ze veel opties geeft. Zo kan ik kiezen of ik er een intensieve of rustige les van maak zodat ik op mijn eigen niveau meedoe.

Via het scherm doet Renate de houdingen stap voor stap voor. Ze vertelt precies wat ze doet, wat de bedoeling is en waar de houding voor bedoeld is. Maar ze houdt ook in de gaten of ik en mijn mede-yogi’s het goed doen. Soms volgt er een aanwijzing, meestal een uitdagend grapje. Met elkaar lachen kan, ook als iedereen op mute staat. “

De lessen zijn in evenwicht. Opgeladen en ontspannen ga ik verder met de rest van mijn dag.”  Esther

“Wat ik ook fijn vind aan Renate haar online lessen,  als ik gewerkt heb hoef ik niet meer de deur uit! Ze geeft een duidelijke uitleg en heeft een prettige stem. Ik kan niet elke houding, maar Renate geeft veel opties waardoor ik altijd mee kan doen.” Mary

Mijn lessen zijn voor iedereen toegankelijk en ik nodig je graag uit mee te doen.

  • Per losse les betaal je € 10,-
  • Bij een maandabonnement betaal je € 8,50,- per les.
  • Als je per kwartaal afneemt, betaal je € 7,- per les.
  • Ga je meteen voor een half jaar? Dan betaal je slechts € 7,- per les en krijg je ook nog eens één van mijn boeken cadeau. https://www.welonthouden.eu/boeken-bestellen/

De lessen zijn op woensdag om 09:15 uur en 19:15 uur en duren 1 uur. Als je een keer wilt switchen kan dat tussen deze lessen.

Wil je mensen uitnodigen? graag zelfs! Wie weet komt er dan (nog) een lesblok bij, waardoor jij nog meer mogelijkheden hebt om te switchen.

Heb je vragen, ik ben slechts een telefoontje bij je vandaan!

Wens je een mooie dag en als je dit bericht wilt delen, graag ❤️