We zitten inmiddels ruim een jaar in de c-crisis en iedereen vindt een andere manier om met deze corona periode om te gaan. Niet iedereen is er zwaarmoedig van, echter de gevolgen die het virus en de maatregelen met zich meebrengen mogen we niet onderschatten. Vele kampen met mentale klachten zoals angst- somberheid of stressklachten. Hoe kun jij je stress verminderen en meer ontspannen deze periode doorkomen?

7 tips om stress te verminderen:

1: Eet en slaap op vaste tijden, zodat je een ritme in je dag creëert. Hierdoor ervaart je lichaam minder stress van de wisselingen per dag.

2: Als je thuiswerkt,  zorg dan dat je regelmatig rekt en strekt. Dit zorgt ervoor dat jij je bindweefsel oprekt. Bindweefsel is heel belangrijk. Bij veel stilzitten wordt dit stijf, waardoor de energie in je lichaam niet meer goed stroomt, en er blokkades in je bindweefsel kunnen komen. Hierdoor kun je alle stress prikkels niet meer goed reguleren. Tussendoor kun je ook yoga doen. Bestel de complete yogaboeken “Van Yin tot Yang” of  “Duik dieper in Yoga” bij mij op mijn website ww.welonthouden.eu.  Deze boeken staan boordevol yoga oefeningen die duidelijk zijn weergegeven en voor iedereen toepasbaar. Of meld je aan voor mijn online yogalessen.

3: Eet gezond,  zoals verse groenten, fruit, zaden en noten. Beperk het eten van suikers. Als je stress ervaart heb je al een hoger glucose gehalte in je bloed. Eet je dan veel suikers verhoogd dit je glucose gehalte alleen maar en zal je nog meer stress ervaren in je lichaam. Beperk het eten van zout ook. Hiermee belast je teveel je nieren en je hart, waardoor je vocht kan vasthouden. Dit zorgt voor extra belasting dus ook stress op je lichaam. Neem gezonde tussendoortjes.

4: Ontspan tussendoor in je werkdag. Stel je bent met veel mensen thuis waardoor je overprikkelt raakt. Ga dan tussendoor een stukje wandelen. Pak de fiets ook als je naar de supermarkt gaat. Buiten zijn verhoogt je vitamine D gehalte en zorgt voor extra weerstand in je lichaam. Een half uur wandelen/bewegen daar verbetert je geheugen ook nog eens van, waardoor je weer beter kan presteren.

5: Sluit je zo veel mogelijk af voor negatieve dingen, zoals op tv. Luister je favoriete muziek of lees je favoriete boek. Doe een spelletje waar jij je gedachte bij moet houden. Ook leuk om dat samen te doen.

6: Zorg voor rust, ga uitgebreid in bad of onder de douche. Doe yoga of mediteer. Er zijn veel meditatie apps die vol staan met mooie meditaties, waarmee je rust kunt ervaren.

7: Pieker je veel, zorg voor afleiding. Het kan zijn dat je opschrijft wat er in je opkomt. Of tuinieren, luister je favoriete muziek, wandel of ruim je huis op. Een opgeruimd huis geeft ook ruimte in je hoofd!

Ten slotte houdt contact met de mensen om wie je geeft, ga bij ze langs, bel ze of  app/mail ze. Ook de mensen die je lang niet gesproken hebt. Dit is het moment!

Heb je na het lezen van deze tips toch nog stress of voelt je lichaam stram /stijf aan? Meld je dan aan voor onze volgende workshop “Yoga en Energetic MyoFascia Therapie. https://www.welonthouden.eu/2021/03/28/yoga-en-myofascia-therapie/ Dat kan door een mail te sturen naar Saskia op aurahealinglelystad@gmail.com of naar mij hallo@welonthouden.eu.

Wij helpen je met alle liefde verder, zodat jij weer kunt ontspannen.