Bewuste bedrijven stimuleren beweging op het werk

Dat ik een voorstander van bewegen ben, steek ik niet onder stoelen of banken. Meer bewegen is belangrijk om als mens vitaal te worden en te blijven. Gelukkig zijn vandaag de dag veel bedrijven die hierin stimuleren. Denk aan korting op een sportschoolabonnement, gezonde voeding in de bedrijfskantine en natuurlijk bedrijfsyoga. Als de werkgever dit faciliteert, komt ongeveer 47% van de werknemers die nu stilzit in beweging. Maar bewegen tijdens het werk kan natuurlijk ook. Steeds meer werkgevers investeren in zit-stabureaus, bureaufietsen en/of ballen waar je actief op kunt zitten. En het mooie is, de helft van de werknemers waardeert de aandacht die de werkgever voor leefstijl heeft. Ik zou zeggen twee vliegen in een klap.

Dynamisch werken is een belangrijk onderdeel van het gezondheidsbeleid. Het betekent niet alleen zittend of staand werken, maar allebei. Vaker korte pauzes nemen, waarin je opstaat en even iets anders doet. Ga met de trap i.p.v. met de lift. Maar ook: even opstaan tijdens zittend werk, en dan weer gaan zitten. (Kan ook de sleur doorbreken, kijk naar de verbaasde reacties van collega’s.) Staand vergaderen is inmiddels een klassieker en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Kortom bewegen onder werktijd kan de vitaliteit in bedrijven bevorderen, zeker in deze coronatijd. Dat geld natuurlijk ook nu we massaal thuiswerken. Fitte mensen leveren namelijk zoveel voordeel op, jij wordt energieker en daarnaast werk je ook aan duurzame inzetbaarheid!

Denk je interessant, en wil je meer tips over hoe je kunt bewegen onder werktijd? Lees dan mijn blog 10-tips-om-meer-te-bewegen

Laat je me weten hoeveel jij onder werktijd beweegt?

10 tips om meer te bewegen