Dat ik een voorstander van bewegen ben steek ik niet onder stoelen of banken. Deze passie heb ik sinds kort omgezet om de opleiding tot beweegcoach te gaan volgen. Super mooie aanvulling als yogadocent. Het leuke is, je kunt zoveel meer bewegen dan jij denkt, er is altijd wel een moment 🙏 Bewegen geeft je veel gezondheidsvoordelen. Neem de trap in plaats van de lift kennen de meeste wel. En wellicht herken je veel van onderstaande tips. Toch is het goed om deze reminder van tijd tot tijd weer te krijgen!

Wil jij ook meer bewegen, zeker in deze coronatijd, maar je weet niet hoe? Lees dan dit blog met 10 tips om in beweging te komen 💪

  1. Pak  vaker de fiets binnen een straal van 10 km  – Hoeveel tijd kost het je om van A naar B te komen? Je denkt dat de auto sneller is, terwijl het verkeer, stoplichten, files etc. ervoor kunnen zorgen dat de fiets vaak net zo snel is. Stel je hebt een rit van 8 km, je fiets dit  in een half uurtje (16km/uur: normale snelheid)  je weegt circa 75kg, dan verbrand je toch al gauw 510kcal per dag extra! Dat zijn 2550kcal per week. Om een kilo af te vallen, moet je ongeveer 7000kcal verbranden. Reken uit je winst.
  1. Parkeer verder – Toch met de auto? Parkeer je auto verderop. Reken maar uit hoeveel stappen je dagelijks extra maakt. Als je slim bent scheelt het nog extra geld ook.
  1. Download een leuke app – Er zijn vele (gratis) apps in de markt om je op een makkelijke manier meer te laten bewegen. Denk aan Evy om hard te gaan lopen, circuitje van slechts 7 minuten van Seven en zo zijn er nog veel meer, kijk hierin wat bij je past!
  1. Actief bellen – Bel jij ook graag lang met vrienden of familie? Zit niet stil maar kom in beweging, wandelend bellen, of loop de trap op en af. Je kunt ook meteen je jas aantrekken en een blokje om lopen. Wel goed opletten waar je loopt.
  1. Beweeg meer en zit minder – De meeste zitten veel, denk aan kantoorwerk, hangen voor de buis, in de auto et cetera. Niet echt fijn voor je lichaam, zorg dat je vaker in beweging komt. Ga wat vaker drinken halen, rek of strek elk uur even naast je bureau. Ga in de lunchpauze wandelen.  Houd je van een uitdaging? Maak elk half uur 10 squats. Je schuift je stoel iets naar achteren, ga ervoor staan, laat je bips naar achteren zakken totdat je de stoel raakt en komt weer staan. Ga op een fitnessbal zitten i.p.v. op een stoel, je zit nog steeds maar wel actiever. Zoals je leest mogelijkheden genoeg en binnen 1 maand kun jij jezelf al verbeteren.
  1. Stel een doel – Daag een vriend/vriendin/partner of familielid uit om de competitie met elkaar aan te gaan. Schrijf je samen in voor een obstakelrun, fietstocht ect cetera. Train lekker samen en zo motiveren jullie elkaar en blijf je van vorderingen op de hoogte. Als je gaat hardlopen, bouw het voorzichtig op, hardlopen kan namelijk erg blessuregevoelig zijn.
  1. Bouw je trainingen in – Ben jij ook zo’n donateur voor de plaatselijke sportschool of vereniging? Zorg dat je jouw trainingen vast in je ritme bouwt. Als je jouw sportkleding al meeneemt naar je werk of school en direct in het begin van de week al een training voltooid is, dan is jouw goede motivatie van de week al begonnen. Door vaste momenten in de plannen, houd je hier rekening mee en voorkom je dat onverwachte zaken jouw sportmoment bederven.
  1. Blessure? Zoek een alternatief – Als je (tijdelijk) niet kunt sporten door bijvoorbeeld een blessure, zoek dan een alternatief. Stel je kunt niet hardlopen, dan kun je misschien wel fietsen of zwemmen. Er zijn zat goede tips te vinden. Beweging is goed voor de doorbloeding en bevordert daarmee het herstel.
  1. Zorg goed voor jezelf – Oftewel wees goed voor jezelf met voldoende slaap, hygiëne en een gezond voedingspatroon stimuleren al snel om jou gezonde leefstijl door te zetten in gezonde beweging. Omgekeerd geldt trouwens hetzelfde: als je regelmatig sport heb je ook sneller de neiging om gezonder te gaan eten, verlaag je jouw bloeddruk, en slaap je beter. Bewegen heeft heel veel gezondheidsvoordelen.
  1. Tot slot… – Motivatie is het allerbelangrijkste. Onthoud: ‘Wie wil, zoekt een mogelijkheid. Wie niet wil, zoekt een reden’. Wat motiveert jou het meeste? Welk doel heb je? Mocht het nou niet lukken, je hoeft het niet alleen te doen he! Vraag hulp bij een sportmaatje, familielid, personal trainer, beweegcoach et cetera.

Veel beweegplezier

Zie ook: Bewegen onder werktijd