Mooie vraag, Renaat waarom doe jij wat je doet?

In diverse goede functies in het bedrijfsleven heb ik mijn sporen verdiend.
In die alledaagse hectiek miste ik balans. Ondanks mijn vooroordelen “yoga is zweverig” ben ik toch yoga gaan beoefenen. Dit bracht mij zoveel meer dan alleen fysieke oefeningen op de mat. Mijn lichamelijke klachten verminderden en ik werd steeds flexibeler, niet alleen in body, maar ook in mind. Toen ik de dood in de ogen keek, had ik veel tijd in mijn ziekenhuisbed. Het roer moest om, de dingen die ik deed, daar was ik goed in, maar het gaf me geen energie meer. Wat paste bij mij? Wat voelde voor mij aan als een lekker zittende jas? Omdat ik mijn hele leven al veel beweeg, hier plezier aan beleef, en super enthousiast was over yoga ben ik een aantal yoga-workshops en -opleidingen gaan volgen.

Een pad waarin ik vanuit mijn hoofd naar mijn hart ging. Ik luisterde steeds minder naar de mensen in mijn omgeving en ging meer op mezelf vertrouwen. Yoga werd een way of life en ik ging lesgeven. Ik richtte mijn eigen bedrijf op. Vanuit passie en enthousiasme inspireer ik mensen in het bedrijfsleven om meer uit zichzelf te halen. Fitte en vitale mensen vormen in mijn ogen de basis van sterke organisaties. Daar wil ik graag een bijdrage aan leveren. Natuurlijk vind ik het fijn om resultaat te zien, maar stiekem doe ik het ook wel vanuit een idealistische inslag. Yoga stimuleert en inspireert me tot op de dag van vandaag. Bij blessures of zoals een paar jaar geleden toen ik met een auto-ongeluk een whiplash kreeg, heeft yoga me er doorheen geholpen. Waarbij ik 100% herstelde, mooi visitekaartje he!

Omdat ik van mening ben dat yoga voor iedereen is, en ik mijn kennis graag deel, ben ik boeken gaan schrijven. Niet echt voor de hand liggend als je dyslexie hebt! Ik was verbaasd dat er nog geen enkel yogaboek compleet in het Nederlands was. Dan bedoel ik yoga in de breedste zin van het woord, en down-to-earth geschreven. Met mijn boeken “Van Yin tot Yang” en “Duik dieper in Yoga” heb ik daar verandering in gebracht. En zo hoop ik nog meer mensen enthousiast voor yoga te maken.