Speciaal voor de krachtpatsers onder ons. Welke sport je ook doet: fitness, grit, calisthenics etc. etc., het maakt niet uit, het voldane gevoel na een training kennen we allemaal. Soms, en dat merk ik als ik te zwaar mijn benen heb getraind, heb ik last van mijn kniegewrichten. Een minder leuk iets voor krachtpatsers maar er is wat tegen te doen, jawel yoga!  Heerlijk als twee werelden elkaar zo mooi kunnen aanvullen. Je hoeft echt niet lenig te zijn, yoga is er voor iedereen! Ja, dus ook voor jou. Inmiddels zijn er onderzoeken afgerond waarbij mensen met gewrichtsklachten minder pijn ervaarden door yoga. Een enkeling was pijnvrij, hoe mooi is dat! Knieën zijn een belangrijke, maar vaak zwakke schakel in het menselijk lichaam. Heel wat sportblessures begeven zich rond dit gewricht. Heb je tijdens jouw specifieke sport last van je gewrichten, sluit dan af met een aantal van onderstaande yoga oefeningen.

Stoel: je gewicht steunt op je heupgewrichten zodat je knieën niet voor je tenen uitsteken. Bovendien versterkt deze pose het hele lichaam, en zeker de heupen, dijen en kuiten waardoor je knie beter gaat functioneren.

Halve maan: deze oefening werkt op je evenwicht, waardoor de spieren rond je knie ook getraind worden en dit gewricht meer steun zal krijgen. Gebruik eventueel een blok als ondersteuning.

Slapende Vishnu: is een ideale yogahouding om je hamstrings en kniepezen te rekken. Daarnaast maakt het je bekkengebied soepel.

Brug: deze oefening stretcht je hamstrings en traint je iliotibiale band, waardoor je beter bestand bent tegen knie blessures tijdens andere sporten, zoals lopen.

Succes  met deze houdingen! Heb je nu meer tijd om eens een boek te lezen of meer tijd aan jezelf te besteden? Lees dan eens een van mijn boeken.