Dat samenwerken vaak een beter resultaat geeft dan wanneer je iets alleen voor elkaar moet zien te krijgen, is duidelijk. Zo dachten wij, Anuschka en Renate, hier ook over waaruit de ontmoeting tussen NEI en Yoga is ontstaan. En dan specifiek bij de behandeling van incontinentie.

 

Laten we incontinentie bespreekbaar maken!

Want niet alleen jij hebt hier last van, wij hadden het ook.

Wist je dat meer dan 1 miljoen mensen, alleen al in ons land, te maken hebben met incontinentie en dat incontinentie allerlei verschillende oorzaken kan hebben? De één is misschien wat erger dan de ander, maar dat het een hinder is staat vast! Heb je last van stressincontinentie, aandrangincontinentie of overloopincontinentie, etc? Het maakt eigenlijk niet uit. De kwaal is hetzelfde en we willen er allemaal vanaf. Geen inleggers of onderleggers meer, geen operatie, ja het kan echt anders……

 

Anuschka en ik kwamen in gesprek over incontinentie en de ongemakkelijke situaties die hierbij komen kijken. Hoe fijn zou het zijn als je klachten (zonder medicatie) helemaal verdwijnen? NEI ontmoet Yoga, dat leek ons een mooie combinatie en samenwerking.

 

NEI = Neuro Emotionele Integratie. Met deze therapie ga je naar de oorzaak van de klacht, het gedrag of het patroon dat je wilt veranderen. Met een biotensor wordt er contact gemaakt met je onderbewustzijn. Samen ga je naar de emotie die jouw klacht voedt en deze laat je integreren.

 

Zo gezegd zo gedaan, uiteraard zijn we eerst zelf gaan experimenteren. Anuschka kijkt naar de emotie die onder de klacht ligt , emotie veroorzaakt meestal lichamelijke klachten, en ik naar de specifieke houdingen.

Wat kunnen wij, als Yoga- en NEI-expert, hiermee doen?

Tijdens onze onderzoeken kwamen we erachter dat emoties meer doen dan wij denken. De oorsprong van incontinentie is te herleiden tot de geboorte en alle emoties die daarbij horen en/of vrijkomen. Samen hebben we, rekening houdend met drukke agenda’s, een korte serie yogahoudingen ontwikkeld in combinatie met NEI. Wat ons betreft de ideale combinatie voor blijvend resultaat. De houdingen mag je minimaal 3x in de week doen, waarbij de door ons ontwikkelde serie goed wordt uitgelegd. Hoe vaak we NEI moeten toepassen is per persoon verschillend en afhankelijk hoe emotioneel jouw geboorte was. Bij NEI hoeft afstand geen rol te spelen. De behandeling kan ook telefonisch plaatsvinden, wat net zo effectief is.

 

Kortom je mag aan jezelf werken en daarbij kunnen wij je zeker helpen, als je dat wilt! Neem je contact met ons op?