Chakra’s zijn wielen, energieknooppunten, die via een verbindingskanaal met elkaar energie uitwisselen. Kosmische energie gaat van een hoger naar een lager bewustzijnsgebied. Je kunt het zo zien dat via de chakra’s deze kosmische energie uiteindelijk in ons fysieke lichaam doordringt die jij in jouw dagelijks bewustzijn wordt waargenomen. De chakra’s zijn samengesteld uit symbolische patronen die met je fysieke en mentale programmering verband houden. Iedere chakra heeft zijn eigen specifieke taak, je kunt het ook als programmering zien. Het totaal van deze programmeringen beïnvloedt de manier waarop jij je gedraagt. Anders gezegd, verstoring in jouw geest veroorzaakt een verstoring in de chakra’s en andersom. Via deze verstoorde chakra’s kun je lichamelijke klachten krijgen. Het zijn vaak patronen die zich steeds weer herhalen, waardoor je er soms ook in vast komt te zitten. Chakra’s zijn zowel met lichaam als geest verbonden.

We zijn van het Vissentijdperk naar het Aquariustijdperk overgegaan. Waarin wij niet langer onze verantwoordelijkheden kunnen ontkennen door slechts voor onszelf te leven. Tijdens het Vissentijdperk kende de mens het 7-chakra systeem. Dit oude systeem zijn we aan het afronden en ons nieuwe 13- chakra systeem aan het opbouwen. Je kunt zeggen de overstap van 3e, via 4e naar 5e dimensie. Wij als mens zijn een beetje traag van begrip en houden graag vast aan oude patronen. Zo ook met onze chakra’s, met het aantreden van het Aquariustijdperk mogen we ons 13-chakra systeem opbouwen wat veel beter past bij ons als huidige mens. Vaak zie ik dat er nog veel les gegeven wordt in het oude 7-chakra systeem of dat er materiaal gebruikt wordt gebaseerd hierop. Jammer, want de opbouw van ons nieuwe systeem wordt veelal onbewust al gebruikt. Hoe mooi zou het zijn als iedereen dat bewust gaat gebruiken. Laat dit blog je inspireren om je daarbij een handje te helpen.

Herken je dat jij je steeds bewuster wordt hoe het egoïstische menselijke gedrag tot een hoop leed en ellende heeft geleid? Velen willen van de wereld weer een mooie plek maken, om niet te óverleven maar om ín te leven. Nu werken bijvoorbeeld voor velen de machtspelletjes niet meer, en voelen we ons snel gekwetst. In tegenstelling tot wat we van vroeger kennen: “Gaat wel weer over, kusje erop”, hebben mensen van deze tijd oprechte aandacht nodig! Je zult het zelf misschien ook wel merken als iemand niet oprecht is, dat voelt onprettig. Je kunt dan bijvoorbeeld de neiging hebben om de boot af te houden. Dat leven vanuit het ego werkt niet meer. De omschakeling naar leven vanuit ons hartchakra, waarbij liefde en begrip kernwoorden zijn, brengt behoorlijk wat onrust en verwarring met zich mee. Waar denk je dat bijvoorbeeld je hoofdpijn, slapeloosheid, stress en wispelturigheid vandaan komt? Ons oude, trage, logge, op materieel gewin gebaseerde systeem is op de schop gegaan. Karma en lijden zijn in de uitverkoop. We gaan er met z’n allen een veel leuker feestje van maken. Een wereld gebaseerd op, en beleeft vanuit liefde, vanuit het hart. Hierdoor leer je makkelijker om te gaan met stress. Je intuïtie versterkt waardoor jij je moeiteloos kunt verbinden met je ware essentie. Geweldig toch!

Nieuwe aarde is een feit. Nu hoor ik je denken,  nieuwe aarde? Ja! 13 gloednieuwe chakra’s compleet met een 13-voudig bewustzijn. Dat is even wennen! Wat je gewend was, mag je omvormen. Niet jij maar je leefomgeving wordt steeds belangrijker. Oftewel samen i.p.v. jouw ikje. We zijn het oude systeem aan het omvormen naar een nieuw 13-kosmische chakra’s systeem. Dit is natuurlijk even wennen zo’n compleet nieuw 13 chakra’s systeem. Zie het als een nieuwe auto, die mag je ook inrijden. Dan schiet mij het moment te binnen dat mijn Samsung het begaf en ik plots met een IPhone moest leren omgaan. Met mijn Samsung kon ik lezen en schrijven, met die IPhone was dat een ander verhaal. Toen iemand belde, dacht ik: “Leuk maar ik kan niet opnemen!”, en toen leerde ik swipen. Ik wilde surfen op het net, maar waar kon ik dat vinden? Mijn zoon zei toen lachend: “Mams dat is safari.” Afijn je begrijpt me wel! Ga aan de slag met je kersverse 13 chakra’s; onderzoek, voel, experimenteer en doorleef ze. Yoga is één van de manieren, daarnaast kun je ook aan schilderen, symbolen, dans, meditatie, edelstenen etc., denken. Kortom, teveel om op te noemen.

Wil je meer weten, kom dan naar een van onze workshops

Meer info