Terwijl ik dit schrijf kom ik net terug van een fietstocht in de bossen. Heerlijk, de geur als het net geregend heeft. Ja het is herfst met alles wat erbij hoort, regen, wind en druilerig weer! Het eerste wat bij mij opkomt is, heerlijk weer om kaarsjes aan te steken, kneuterig op de bank met een deken en een boek of ontspannen naar de sauna. Velen gaan met een drankje en lekkere hapjes  bij de tv zitten, en… nee. Nee! Fout. Ik sprak afgelopen zomer geregeld mensen die niet helemaal happy in hun zomeroutfit waren en die dit volgend jaar anders willen. En ráád eens wanneer je daarmee moet beginnen? Juist, nu. Summerbody’s are made in the winter!

Je denkt vast, dat is bij mij anders of laat me met rust of wat ben je lekker streng Renaat! De sportschool is ver weg, het is koud en het regent en eigenlijk ben ik wel heel erg moe en… Nee. Nee! Dat is het ‘m juist. Als je hier een gewoonte van gaat maken, dan komt het er nooit van. Je weet het wel, de bekende “van afstel komt uitstel”. Het is herfst, de winter moet nog komen en ik kan je vertellen, het wordt er echt niet warmer op. En helaas wordt jouw motivatie niet beter door het schuldgevoel dat je hebt als je zo op die bank blijft hangen met hapjes. Feit blijft, iedereen draagt nu dikkere kleding en sommige verbergen die extra lovehandles! Als ik geen zin heb en toch ga, voel ik me na een workout super goed. Precies, dus kom van die bank af (lees eerst dit artikel af, thanks) en kom in beweging. Ga trainen, doe wat je leuk vindt, of dat nou Grit, Fitness, BodyPump, Poweryoga of iets anders is, maakt niet uit. Als je maar iets doet!

 

Tips die je hierbij helpen:
– Zorg dat je onder werktijd kan sporten of ga vanuit je werk/school direct naar de sportschool. Zo kom je niet in de verleiding om op de bank te blijven hangen.
– Charter je sportmaatje en begin samen aan jullie workout. Zo kunnen jullie elkaar motiveren en laten we wel wezen, samen sporten is nog leuker!
– Schrijf jouw doel op en blok je sportdagen in je agenda. Wanneer het ‘geschreven’ staat, geeft dit vaak net wat meer houvast en ga je ook daadwerkelijk.
– Zorg dat jij je doel kunt halen, je hoeft echt geen zes dagen per week te trainen. Maar je wilt je wél lekker voelen in je zomeroutfit volgend jaar. Keuzes ja. Maak ze. En stop met zeuren.

 

Bedenk dat jouw doel is dat jij volgend jaar kan shinen in je zomeroutfit!

Let op je eten, zorg dat je voldoende voeding binnen krijgt en geen vulling. Blijf gemotiveerd maar leef wel. Zo nu en dan mag je best wat lekkers, een drankje etc. De makkelijke weg is, lekker thuis te blijven met dit weer, maar daar haal je je doelen niet mee. Houd focus en laat jouw doelen niet verwateren……..

 

Waardoor kom jij van de bank af?