Hallo, mijn naam is Renate, een gedreven vrouw met een recht-door-zee mentaliteit. Graag trek ik erop uit, beoefen yoga en mediteer. Ik ben gediplomeerd yogadocent, master coach en Reikimaster. Regelmatig volg ik bijscholingen om op de hoogte te blijven van de nieuwste inzichten en ontwikkelingen. Ik ben energiek, open-minded, speels en positief. Daarnaast ben ik ook optimistisch, sportief en een typische beelddenker.

Mijn hele leven beweeg ik al graag. Toen er tijdens mijn 2e zwangerschap
bekkeninstabiliteit ontstond, bemoeilijkte dit ook mijn bevalling. Na een week kwam ik met mijn dochter uit het ziekenhuis maar kon zelfstandig nog geen stap zetten. Niet echt praktisch met een pasgeborene en een zoon van 1,5 jaar. Hierdoor nam ik spreekwoordelijk teveel hooi op mijn vork. Het moest anders, zo kwam ik bij een coach terecht. Hij inspireerde me. Door het effect wat de sessies op me hadden, dacht ik: ‘dit wil ik ook!’. Daardoor ben ik de opleiding tot master coach gaan volgen.

In diverse goede functies in het bedrijfsleven heb ik mijn sporen verdiend.
In die alledaagse hectiek miste ik balans. Daarom ben ik yoga gaan beoefenen.
Dit bracht mij veel meer dan de fysieke oefening op de mat. Mijn lichamelijke klachten verminderden en ik werd steeds flexibeler, niet alleen in body, maar ook in mind. Vanuit enthousiasme ben ik een aantal yoga-workshops en -opleidingen gaan volgen.

Hierna heb ik de stap gezet om ondernemer te worden. Als ondernemer richt ik me op organisaties om de vitaliteit te verhogen. Flexibele mensen vormen de basis van sterke organisaties. Daar lever ik graag een bijdrage aan. Vanuit passie en enthousiasme inspireer ik mensen in het bedrijfsleven om meer uit zichzelf te halen. Natuurlijk vind ik het fijn om resultaat te zien, maar stiekem doe ik het ook wel vanuit een idealistische inslag.

Doordat ik graag mijn kennis deel en yoga toegankelijk wil maken voor iedereen ben ik boeken gaan schrijven. Wat niet voor de hand liggend is als je dyslexie hebt. Maar ook omdat ik me verbaasde dat er geen enkel yogaboek compleet in het Nederlands was. En dan heb ik het over yoga in de breedste zin van het woord, met veel duidelijke foto’s. Met mijn boeken “Van Yin tot Yang” en “Duik dieper in Yoga” heb ik daar verandering in gebracht.