Gisteren vierden wij uitbundig met de familie dat ome Kees 80 jaar werd. Inclusief een live band, waar een van de kleinzoons in speelde. Sowieso leuk om iedereen weer te zien, sommige ooms en tantes had ik jaren geleden voor het laatst gezien. Na hier en daar wat bij gekletst te hebben, ja die knapen kletsen je de oren van je kop, kwam ome Joop naar me toe die ook rond de 80 jaar is.  Hij complimenteerde me dat ik er nog steeds zo goed uitzie. Hihihihi altijd leuk natuurlijk, mijn antwoord: yoga houd je jong. Waarop hij vertelde wat hij allemaal doet. Elke ochtend rekt en strekt hij, zodat hij wat minder stijf de dag doorkomt. Hij vertelde dat hij een weekje ziek was geweest en dit toen niet gedaan had, en dat hij zich daarna net een ouwe vent voelde. Waarop ik dacht, ome Joop dat ben je toch ook. Maar het mooie is dat hij op zijn leeftijd de voordelen van rekken en strekken ziet! Trouw dit elke dag doet zodat hij lekkerder in zijn vel zit. Of zoals hij zelf zegt, minder stram is. Daarnaast skeelert hij, doet geregeld push-ups, gaat schaatsen en wandelen.

Vervolgens werden we meegenomen in een stukje wat de kinderen gemaakt hadden over hoe ome Kees is en in het leven staat. De rode draad was toch wel, doe de dingen waar je blij van wordt, ben je dit niet meer, ga op zoek naar wat beters! Veel mensen zouden een voorbeeld aan ome Kees mogen nemen. Geregeld hoor ik mensen zeggen, ik zit niet op mijn plek hier, maar die zekerheid vind ik fijn. Of ja Renaat ik zou wat meer moeten sporten maar het komt er niet van.

Voor dit laatste geldt zeker, doe de sport waar je blij van wordt en geheid dat je er plezier in krijgt en je het voor langere tijd gaat doen. Net zolang totdat je iets anders leuker vindt. Maar laten we eerlijk zijn, zo is het leven toch…. Een grote ontdekkingsreis om steeds dichter bij jezelf te komen. Waar bewegen op welke wijze dan ook niet mag ontbreken, om fit en vitaal oud te worden!