Nederlandse werknemer scoort het hoogst op motivatie en werkvermogen

Dat vitale werknemers de basis vormen van sterke organisaties lijkt me duidelijk. Ze zijn gemotiveerder, meer betrokken bij hun werk en daardoor productiever en staan meer open voor eventuele veranderingen. Prestaties van werknemers kunnen vooral verbeterd worden door vermindering van de ervaren stress en verhoging van het energieniveau.

ZebraZone, een internationaal onderzoeksbureau, heeft de verschillen tussen ‘vitaliteit’ en ‘performance & excellence’ tussen werknemers in verschillende landen aangetoond.

Weet jij dat de Nederlandse werknemers het meest vitaal zijn en de Duitse het minst? Nederlanders scoren hoger op de graadmeters ‘stress’ en ‘werkvermogen’. De Zweedse cultuur hecht veel waarde aan goed werkgeverschap en de Franse en Spaanse werknemers ervaren de meeste stress op het werk.

Wat beïnvloed de vitaliteit?
– Stress is de belangrijkste factor.
– Fysieke gezondheidsproblemen, 29 % van de Spaanse werknemers
ervaart hier hinder door. In het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Frankrijk en de VS is dit een op vijf werknemers. Nederlanders en Zweedse werknemers klagen het minst met 16%. Problemen met de motoriek speelt bij veel mensen een rol, denk aan rug, schouders, armen en benen klachten.

Ook toont het onderzoek aan dat het belangrijk is dat werknemers zich betrokken voelen bij hun organisatie. Pas dan zijn werknemers bereid een ‘stapje extra’ te zetten voor hun organisatie. Bedrijven hebben behoefte aan goede medewerkers die bereid zijn extra inspanningen te leveren. Echter kunnen werkgevers hun personeel hiertoe niet dwingen, dit moet uit vrije wil gebeuren.

Al deze weetjes zijn natuurlijk interessant, maar wat doe je ermee? Het gaat er uiteindelijk om dat ook jij de vitaliteit van je werknemers verhoogt. En hoe kan je dat beter en gemakkelijker doen dan via bedrijfsyoga? En laat ik dat nu voor jouw bedrijf kunnen regelen.

Voordelen werknemer:
Je bent na afloop volledig opgeladen voor de rest van de dag.
Je wordt energieker en vitaler.
Je bent meer ontspannen.
Je wordt flexibeler en krachtiger.
Het bevordert je nachtrust.
En nog veel meer…..
Voordelen werkgever:
Jouw team functioneert optimaal als zij zich goed voelen.
Wij zorgen voor een geheel verzorgde yoga-ervaring op locatie.
Het ziekteverzuim daalt.
Je medewerkers worden productiever.

Bedrijfsyoga met ‘Wel Onthouden’ is praktisch en luchtig.
Down-to-earth met een vleugje humor en persoonlijke aanpak.
De bedrijfswensen staan centraal, zodat alle lessen geschikt zijn voor elk niveau. Zo kan iedereen de voordelen ervaren.