Verleden jaar april vierde ik een feestje bij de presentatie van mijn eerste boek “van Yin tot Yang”. Een mooi moment waar 60 lieve mensen bij aanwezig waren. Ondanks dat mijn boek enige tijd niet verkrijgbaar was, gaat de verkoop goed.

Maar hoe is dat boek er nu gekomen? Er zijn immers al veel boeken over yoga, maar het bleek dat geen enkele helemaal in het Nederlands is. En dan bedoel ik een boek over hoe je in een houding komt, over opties en variaties, over de verschillende manieren ademhalen, over de 13 chakra’s, en met veel achtergrondinformatie.

Toen ik tijdens mijn laatste docentenopleiding aan mijn portfolio werkte, merkte ik dat er veel tegenstrijdigheden zijn of ik kreeg geen eenduidig antwoord op wat ik zocht. Daar begon mijn onderzoek dus. En de aantekeningen die daaruit voortkwamen, vormden het begin van mijn boek “van Yin tot Yang”.

Ik kreeg niet alleen heel veel mooie reacties, maar ook waardevolle feedback. En leerlingen fluisterden mij heel veel leuke ideeën in. Daarom komen er veranderingen in de 2e druk. En het inspireerde me om een tweede boek te schrijven.

Van de week las ik dat Bert Arons het volgende op LinkedIn had geplaatst: Het verdiepen in de Yoga materie wordt nu wel erg leuk en gemakkelijk door het gave boek van Renate van der Knaap . Met heldere hedendaagse uitleg (heerlijk no nonsense) en verduidelijkt met hele mooie foto’s, weet Renate hiermee een stevige basis te leggen voor een bestseller onder de yoga-boeken! Absoluut een aanrader om te lezen en in huis te hebben!

Volgens mij is dat de droom van elke schrijver, een boek dat je lezers aanspreekt. Met mijn boek wilde ik yoga voor iedereen toegankelijk maken en volgens de mooie reacties is dat zeker gelukt.

Mijn tweede boek is zo goed als klaar. Er moeten hier en daar nog wat puntjes op de i gezet worden. Na een fijn gesprek met een uitgever ziet het ernaar uit dat mijn tweede boek voor de feestdagen in de boekhandel ligt. Ik houd je op de hoogte!

Wil je niet zo lang wachten? Ben je benieuwd naar de ins en outs van yoga? Houd je van een no-nonsense of down-to-earth benadering? Lees je het liefst in het Nederlands? Dan is mijn boek wat je zoekt. Aarzel niet! Laat je verrassen! Bestel mijn boek vandaag nog bij de grotere (online) boekhandelaren. Of bestel het via mij, dan krijg je je boek als je wilt met een persoonlijke noot.