Wij zijn niet gemaakt om te zitten, maar waarom doen we het dan toch bijna de hele dag? Het begint aan de ontbijttafel, dan in de auto, op kantoor en vervolgens op de bank. De belasting op ons lichaam is bovendien niet alleen fysiek, maar ook mentaal, want er is veel gaande in het bedrijfsleven. Denk aan reorganisaties, of aan het nieuwe werken, wat veel voordelen heeft, maar ook nadelen kent. De druk is groot en neemt vandaag de dag alleen maar toe doordat er meer van ons geëist wordt.

Denk aan:

  • lichamelijke klachten, door langdurig beeldschermwerk en/of intensief gebruik van laptops;
  • stress en onvoldoende rust, doordat je altijd bereikbaar moet zijn, waardoor je niet meer loskomt van je werk;
  • minder sociale contacten, doordat iedereen op andere momenten op kantoor is of vanuit huis werkt.

Je kunt jezelf hier makkelijk in verliezen. Enerzijds wil je jezelf laten zien en goede resultaten neerzetten. Je wilt promotie of een salarisverhoging. Anderzijds wil je niet 24 uur per dag met je werk bezig zijn.

Het is geen geheim dat een hoge werkdruk allerlei vormen van stress veroorzaakt. En dat een verkeerde werkhouding hoofd-, rug- en schouderpijn kan veroorzaken. Zeker wanneer hier weinig of geen aandacht aan wordt besteed, is ziekteverzuim vaak het gevolg. Om ervoor te zorgen dat medewerkers gezond en fit blijven, is er nu veel aandacht voor duurzame inzetbaarheid. Yoga en mindfulness worden vaak gebudgetteerd onder deze noemer.

Wil jij ook minder stress? En meer rust in je hoofd, zodat er weer ruimte komt voor creativiteit? Dan is Yoga op het werk zeker iets voor jou. Bedrijven als Apple, Google, Björn Borg en vele anderen bieden dit al jaren aan. Omdat ze weten dat het ten goede komt van het welzijn van hun werknemers en daarmee dus ook aan hun organisatie.