Regelmatig spreek ik mensen in mijn lessen die nogal wat vooroordelen over yoga hebben. Het beeld dat yoga iets zweverig is, is heel herkenbaar voor mij. Dat idee heb ik namelijk zelf ook gehad.

Waar komen deze vooroordelen vandaan?
Vooroordelen ontstaan meestal door te weinig kennis. Je hersenen kunnen niet alle informatie van alle groepen mensen verwerken, daarom deel je onbewust de informatie in categorieën in. Ieder mens heeft zo zijn eigen categorieën, en dat is prima!

Een vooroordeel kan dus werken als een beschermingsmechanisme. Maar soms is het heel nuttig om je eigen voordelen eens onder de loep te nemen. Want zeg nu eens eerlijk: zijn alle Duitsers dik? En hoeveel domme Belgen heb je tijdens je laatste bezoek aan België ontmoet? Het is daar toch ook plezant!

Yoga is niet dus alleen voor geitenwollensokken types. Voor iedereen, van topsporter tot bejaarde, van kantoormedewerker tot stratenmaker en alles wat daar tussen zit, voor iedereen, ook voor jou, is een yogavorm die bij je past!

Hoe kom je er nu achter welke vorm van yoga bij jou past? Heel simpel: door de verschillende vormen te beoefenen.

Bovendien heb je dan grote kans:
– dat je beter slaapt;
– dat je meer ontspannen bent;
– dat je lichamelijke klachten verdwijnen;
– dat je energieker en vitaler wordt;
– et cetera, et cetera.