Good-Bye, soms is het voor even en soms voor heel je leven. Je kent het vast wel, het gevoel dat je denkt, ik val op foute mannen of vrouwen. Op de een of andere manier matched het dan niet. Niet zo zeer dat die mannen of vrouwen nu echt fout zijn, jullie passen gewoon niet bij elkaar. Sommigen merken dit snel, anderen hebben hier meer tijd voor nodig. Is hier een goed of fout, nee natuurlijk niet. Immers wij mensen veranderen ook met de jaren. Het kan ook zijn dat bij jou liefde blind maakt, er gebeuren dan dingen die je niet helder kunt waarnemen. Immers niet iedere geliefde die je tegenkomt is bedoeld om je levenspartner te zijn of te blijven. En hoe pijnlijk het soms ook kan voelen, dit hoort erbij. Relaties leren je iets over jezelf en verdwijnen dan weer. De bekende levenslessen. Dit betekent niet dat jouw leven ophoudt al voelt dat soms wel zo. Jouw leven gaat gewoon door en er komt weer een nieuw begin. Laat daarom deze mensen los, want dat is wat voor jou nodig is. Die mensen die echt in je leven moeten zijn, die zijn er. Of die komen terug nadat je ze hebt losgelaten.

En dat loslaten is o zo lastig, vele gaan door tegen beter weten in. Je loopt misschien de ware mis als je bij de halve liefde blijft. Hoe zonde zou dat zijn? Wil jij afgeleid worden door iemand waar je niet echt bij wil zijn, dan loop je het risico dat je de ware niet ziet. Of er geen oog voor hebt, wellicht kom je degene wel tegen maar doet er niets mee omdat je in een relatie zit met je halve liefde. Zo noemen we het maar even voor ‘t gemak. Ik ben ervan overtuigd dat er voor iedereen iemand rondloopt, maar ze lopen niet iedere dag langs. Onthoud dat. Je gaat toch iedere dag nog zoeken naar die ware, dit is onbegonnen werk.

Dus mocht je onverhoopt in een halve liefde terecht zijn gekomen, kom op voor jezelf en zeg Goodbye. Zie dat dit een les kan zijn. Liefde kan o zo mooi zijn, zeker als je jouw geliefde hebt gevonden. Soms heb je wat lessen nodig om daar te komen waar je mag zijn, schrijf ik nu uit eigen ervaring! Ik herken wat een aantal mensen in mijn omgeving zeggen. En ja, ook ik vraag me weleens af, welke lessen komen er nog meer. Maar als romanticus weet ik ook dat het me dichter bij mijn geliefde gaat brengen.