Je kent ze vast wel mensen die praten over de innerlijke rust die ze graag willen.
Klink geweldig toch, even “niet” denken, oftewel minder stuiterballen in je hoofd.
Maar voor velen makkelijker gezegd dan gedaan.
Hoe krijg je dit wel voor elkaar?
Onderstaand mijn tips.
Daarbij nodig ik je uit om jouw tips te delen.

1: Blijf kalm….. Er zijn vele emotionele gebeurtenissen per dag. Ze kunnen je emotioneel leegzuigen, je leven wordt dan bepaald door omstandigheden. Wees je eigen regisseur, als je in een liefdevolle staat van bewustzijn bent, kun je hier beter mee omgaan. Zie dit als jouw persoonlijke frequentie. Jij bepaalt immers wat je laat binnenkomen en wat niet, hierdoor zal je minder snel emotioneel uit balans zijn. Sta eens wat vaker stil en neem een moment voor jezelf. Wat voel je nu? Wat zegt een situatie? Wat vertelt je lichaam je? Hoe vaker je dit doet hoe sterker de connectie met je innerlijk IK.

2: Leef vanuit je hart….. Als je teveel vanuit je ratio doet, sluit je als het ware je gevoel buiten. Er zal dan een dag komen dat je een bepaalde leegte ervaart. Deze leegte is niets meer dan het stemmetje van je hart dat je jarenlang hebt genegeerd. Je wilt deze leegte opvullen, hightech spullen, mooie auto etc. Maar dat werkt op de lang termijn niet. Geluk komt van binnen en buiten jezelf heb je weinig nodig om gelukkig te zijn. Wie ben JIJ? Niet je functie, materialisme etc.

3: Jouw EGO….. Kan een dief van je levensvreugde zijn. Wanneer jouw EGO de overhand heeft, leef je niet het leven dat jij wil. Het EGO zorgt ervoor dat je minder voelt waardoor je als een robot leeft. Het EGO wil dat je je door iets of iemand gekwetst voelt. Je hebt je EGO absoluut nodig maar ook hier geldt: in balans. Je bent uniek en speciaal, simpel omdat jij jezelf bent, don’t forget!

4: Wat zijn jouw angsten…. We weten allemaal dat angst een slechte raadgever is, maar toch laten we ons hierdoor leiden. Zie het als een rugzak gevuld met bakstenen die je door het leven meedraagt. Niet fijn en daarnaast verplaats je je minder makkelijk. Door welke angsten laat jij je leiden? Ben je je hiervan bewust? Zet dit om in een gezonde dosis moed. DOEN is nog vele malen sterker dan de verlammende werking van ANGST. Herinner jezelf eraan dat het vertrouwen in jezelf elke angst doet verbleken!

5: LIEFDE….. Wanneer je van jezelf houdt, laat je je minder snel uit het veld slaan. Zelfliefde is het waarderen van jezelf, wanneer heb jij jezelf een complimentje gegeven? Liefde geeft je een boost en zorgt ervoor dat EGO en ANGST als sneeuw voor de zon verdwijnen. Liefde is zo krachtig en in staat om wonderen te verrichten.

Pas deze tips toe en je zult meer rust ervaren. Waar je nu ook op je levenspad bent, jij komt er wel. Blijf bij jezelf en vergelijk jezelf niet met anderen. Zij bewandelen hun eigen pad, jij de jouwe. Innerlijke rust heeft weinig te maken met het halen van je doelen wel met jouw innerlijke ZIJN.