Stilstand is achteruitgang. Dus er moet gebouwd worden aan nieuwe dingen. De architect, de bouwer, de gebruikers van het pand….met geweldige ideeën, zweet en inzet bouwen ze de prachtigste gebouwen.
Maar je komt ze vast in jouw omgeving ook wel tegen die gebouwen die hun beste tijd gehad hebben. Hoe komt dat toch? En werkt het bij mensen ook zo?

Een gebouw moet je allereerst onderhouden. Dat moet je als mens ook. Neem daar de tijd voor! Met inspanning en rust, zowel fysiek als geestelijk, bijvoorbeeld. Maar ook met stressbeperking, goede voeding, uiten wat je vindt en je doelstellingen in de gaten houden.

De tijd gaat gestaag door. Niet elke fabriek uit de jaren 30 voldoet heden ten dage nog aan de voorwaarden voor efficiënte en veilige productie. Wij mensen moeten ook bijblijven! Anders gaat de tijd aan ons voorbij. Verdiep je in nieuwe zaken en blijf deze oppakken. Ben niet bang voor het onbekende! Blijf je zelf uitdagen.

Uiteraard moet wel gewoon de huur of de hypotheek voor het gebouw betaald worden. Dat hoef je gelukkig niet als mens. Maar financiële stress is vaak een oorzaak van een boel ellende. Wapen je hiertegen! Vooral als zelfstandig ondernemer moet je in de gaten blijven houden of het wel een boterham oplevert. En hoe toekomstbestendig is jouw beroep eigenlijk? Levert dat over 10 jaar nog iets op?

Een oud gebouw kan heel charmant zijn! De jaren 30 woningen zijn niet voor niks zo populair. En in elke stad wordt wel een oude industriële zone opgeleukt naar recreatie- of hip woongebied. Ben dus vooral niet bevreesd dat je oud bent! Ooit word je weer hip, maar daar moet je wel wat voor doen!