‘Hoi met Renate van Wel Onthouden.’ Wel Onthouden heeft een bedrijfspagina op Gezien in Rotterdam en om Wel Onthouden beter te leren kennen, hebben we een afspraak gemaakt om haar diensten te proberen. Hieronder het verslag 😉
Leuk, dat ik als blogger mag gaan testen welke diensten ze allemaal levert. Wel Onthouden biedt Coaching, Sales en Bewegen. Een bijzondere combinatie en ik heb dan ook meteen een bijzonder mens aan de telefoon. In het prettige gesprek komen we al pratend uit op Bewegen. Ik heb een leer-werkbedrijf waar stagiaires van verschillende opleidingen allerlei opdrachten uitvoeren voor verschillende wijken in Rotterdam-Zuid. Het zou dus een leuke teambuilding kunnen zijn om een ochtendje met elkaar te gaan bewegen. Stiekem staat yoga al een tijdje op mijn verlanglijstje en ook dat zit in het pakket van Wel Onthouden. Leuk ook om tijdens de telefonische intake iemand te hebben die oprecht meedenkt en probeert aan jouw wensen te voldoen, want ook een combinatie van lachmeditatie was te organiseren, voeg daar een element dans aan toe en we hebben een ontspannen moment gerealiseerd, althans aan de telefoon.

Op donderdag 12 maart was het dan zo ver. In ons tijdelijk onderkomen in Hillesluis (Vliegwiel) zitten wij op de derde verdieping (zonder lift, dus beenspieren bewegen we genoeg). De danszaal was voor ons gereserveerd en ondanks zieken stonden we met 6 man in de startblokken om met Renate in de weer te gaan. Plezier stond bij mij altijd bovenaan, nou….daar werd ruimschoots aan voldaan. De warming-up was veelbelovend en er werden veel koppeloefeningen gedaan, waardoor lachmeditatie al bijna niet meer nodig was. Verrassend genoeg was ik leniger dan ik me bij voorbaat had ingeschat, maar de hoopvolle benen-in-mijn-nek-leggen aan het eind van de sessie was net niet behaald. Renate nam goed de tijd om de houdingen voor te doen en individueel te corrigeren, zodat je wel met de juiste inspanning bezig was. Na zo’n dikke drie kwartier gingen we los op wat dansmuziek wat voor sommige stagiaires toch wat onwennig was, maar als de ‘baas’ dan als een konijn gaat zitten rondhuppen kwamen de eerste heupen toch langzaam los. Het laatste onderdeel was de lachmeditatie, heerlijk ongeremd lachen werkt ontzettend ontspannen. Voor een enkeling was dit een brug te ver (en zal ik nu nooit meer normaal worden aangekeken), maar Renate voelde dit goed aan en sloot de sessie op een prettige manier af, een groep blije mensen achterlatend.

Ik kan niet oordelen over de coachings- en saleskwaliteiten, maar wat ik wel heb bemerkt is dat Wel Onthouden goed luistert naar de vraag en de behoefte, Renate een ontzettend prettig mens is om mee te werken. Ze is heel goed in staat om een veilige omgeving te creëren, wat ik wel een belangrijke voorwaarde vindt als je gecoached zou moeten worden, dus volgens mij zit het daar wel snor mee, maar zal toch Gezien in Rotterdam melden, dat je voor een gedegen stuk ook de andere bedrijfsonderdelen zou moeten ervaren (Stiekem ben ik een soort Teletubbie: ik wil ‘nog een keer, nog een keer’). Ik ga in ieder geval Wel Onthouden wel onthouden.

Voor het volledige artikel http://gezieninrotterdam.nl/wel-onthouden-komt-op-bezoek/